Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Lapacho kora - Pau d'arco 100g
Opis
Lapacho kora - Pau d'arco 100g
Lapacho kora, zwana także pau d'arco lub herbatą Inków, to wewnętrzna kora drzewa lapacho (Tabebuia impetiginosa) lub pokrewnego gatunku, z której przygotowuje się wywar. Stosowana w medycynie tradycyjnej jako środek na różne dolegliwości budzi obecnie duże zainteresowanie badaczy ze względu na przypisywane lapacho działanie na komórki. Wspomaga w następujących dolegliwościach:
-
wykazuje właściwości antybakteryjne, antywirusowe i przeciwzapalne
-
wspomaga zwalczanie pasożytów
- Candida , grzybica
-
obniża poziom cukru we krwi
-
przeciwdziała niedokrwistości dzięki zawartości żelaza
-
działa detoksykacyjnie, oczyszcza organizm z toksyn
-
stosowany zewnętrznie na trudno gojące się rany i choroby skórne
-
stosowany jako środek wspomagający leczenie farmakologiczne
Propozycja podania: Aby przygotować wywar z kory lapacho należy wsypać do wrzątku jedną łyżkę kory na każde 200 ml wody i gotować przez 10-15minut. Następnie odcedzić. Pić dwie szklanki dziennie.
Przeciwwskazania: Lapacho nie powinno być stosowane przez kobiety w ciąży i karmiące piersią oraz przez osoby przyjmujące leki przeciwzakrzepowe. W początkowej fazie przyjmowania mogą wystąpić nudności i bóle brzucha, które z czasem powinny ustąpić. Jeżeli po paru dniach nie ustąpią należy zaprzestać stosowania.
Rezultaty nie są gwarantowane, mogą się różnić w zależności od predyspozycji osoby zażywającej. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.