

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

LIOFILIZOWANY EKSTRAKT Z NATTO 200G
Opis
LIOFILIZOWANY EKSTRAKT Z NATTO 200G
Dzięki zastosowaniu zaawansowanej technologii koncentracji metodą „na zimno” produkt zachowuje wszystkie właściwości świeżego Natto, łącznie z aktywnymi enzymami. Jednocześnie pozbawiony jest charakterystycznego nieprzyjemnego zapachu. Jedna porcja koncentratu odpowiada około sześciu porcjom świeżego Natto.
Ojczyzną Natto jest Japonia, gdzie jest cenione za swe niezwykłe właściwości odżywcze. W szczególności wysoką zawartość witaminy K2, w jej rzadkiej wartościowej postaci MK7 oraz enzymu Nattokinaza, któremu Japończycy przypisują szczególne znaczenie. Ten potencjał odżywczy powstaje w wyniku fermentacji ziarna sojowego z użyciem bakterii Bacillus Subtilis. Dzięki ich aktywności struktura soi podlega przeobrażeniu do postaci o wysokiej biodostępności składników odżywczych.
Składniki:
100g produktu zawiera 100g liofilizowanego ekstraktu z fermentowanego ziarna sojowego.
100g produktu powstało z 600g surowca.
Sposób użycia:
Produkt może służyć do wzbogacania posiłków. Można nim posypywać płatki, makarony, kanapki oraz sałatki.
Przepis na Koktajl "na szybko":
1-2 łyżeczki liofilizowanego Natto rozprowadzić w 200 ml przegotowanej wody. Do smaku można dodać miód i cytrynę.
Przepis na Koktajl śniadaniowy:
Składniki: 1-2 łyżeczki liofilizowanego Natto, obrane awokado, 150 g owoców sezonowych lub mrożonych (truskawki, jagody itd.), do smaku miód i cytryna.
Sposób wykonania: składniki połączyć i dokładnie połączyć blenderem.
Przepis na Koktajl energetyczny:
Składniki: 1-2 łyżeczki liofilizowanego Natto, obrane awokado, 2 łyżeczki kakao, 200 ml mleka kokosowego lub zwykłego, imbir i miód do smaku.
Sposób wykonania: składniki połączyć i dokładnie połączyć blenderem.
Przepis na dressing do sałatek jarzyn lub jajek:
Składniki: czubata łyżka stołowa liofilizowanego Natto, ½ łyżki octu winnego lub soku z cytryny, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka oliwy z oliwek, sól, pieprz, opcjonalnie zioła prowansalskie lub mieszanka śródziemnomorska do smaku.
Sposób wykonania: składniki połączyć, wycisnąć czosnek, dobrze wymieszać. Celem uzyskania pożądanej konsystencji dodać odrobinę przegotowanej wody.
Po otwarciu produkt należy przechowywać w lodówce.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 426 kcal / 1 782 kJ | |
Tłuszcz, w tym: | 22,44 g | |
- kwasy nasycone | 3,52 g | |
- kwasy jednonienasycone | 5,28 g | |
- kwasy wielonienasycone, w tym: | 13,64 g | |
- Kwasy Omega 3 | 2,27 g | |
- Kwasy Omega 6 | 11,37 g | |
Węglowodany, w tym: | 28,68 g | |
- błonnik | 11,88 g | |
- cukry | 8,78 g | |
- skrobia | 8,02 g | |
- alkohole | 0 g | |
Nattokinaza | 12 000 FU | |
Cholina | 228 mg | - |
Witamina C | 52 mg | 65%* |
Witamina B5 (kwas pantotenowy) | 0,95 mg | 15,8%* |
Ryboflawina (wit. B2) | 0,76 | 54,3%* |
Tiamina (wit. B1) | 0,64 mg | 58,2%* |
Witamina B6 | 0,52 mg | 37,1%* |
Witamina K (Mk 7) | 96,8 mcg | 129%* |
Kwas foliowy | 32 mcg | 16%* |
Potas | 2 916 mg | 145,8%* |
Wapń | 868 mg | 108,5%* |
Fosfor | 696 mg | 99,4%* |
Magnez | 460 mg | 122,7%* |
Żelazo | 34,4 mg | 245,7%* |
Cynk | 12,6 mg | 121,2%* |
Mangan | 6,11 mg | 305,6%* |
Miedź | 2,67 mg | 267%* |
Selen | 35,3 mcg | 64,2%* |
* % realizacji referencyjnego dziennego spożycia
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.