Producenci
Promocje
OLEJ CEDROWY SYBERYJSKI (100 ml)
OLEJ CEDROWY SYBERYJSKI (100 ml)
46,00 zł 44,62 zł
szt.
SIAMIT Q10 KOMB - DR ENZMANN
SIAMIT Q10 KOMB - DR ENZMANN
249,00 zł 236,55 zł
szt.
Bodycann mleczko do ciała z olejem konopnym 250 ml
Bodycann mleczko do ciała z olejem konopnym 250 ml
25,00 zł 23,75 zł
szt.
Korzeń i kłącze pięciornika błotnego - napar 50g
Korzeń i kłącze pięciornika błotnego - napar 50g
10,00 zł 9,50 zł
szt.
fin Inubitabs - Korzeń cykorii
fin Inubitabs - Korzeń cykorii
62,00 zł 55,80 zł
szt.
fin Vi-va HA collagen
fin Vi-va HA collagen
148,00 zł 133,20 zł
szt.
Lucerna ziele mielone  - Alfalfa 100g
Lucerna ziele mielone - Alfalfa 100g
7,50 zł 7,13 zł
szt.
HERBATKA ZIOŁOWA NA NADWAGĘ 100G
HERBATKA ZIOŁOWA NA NADWAGĘ 100G
18,00 zł 17,10 zł
szt.
Czarna maska peel-off do twarzy 75ml
Czarna maska peel-off do twarzy 75ml
14,00 zł 13,30 zł
szt.
Piwonia kwiat 50g
Piwonia kwiat 50g
11,90 zł 11,31 zł
szt.
Stop! wypadaniu włosów - Seria Apteczna - Szampon
Stop! wypadaniu włosów - Seria Apteczna - Szampon
24,00 zł 23,28 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Olej jojoba BIO na rozstępy 100ml

large_1.jpg
  • promocja
Dostępność: Dostępny
Cena: 31,16 zł 32,80 zł 31.16
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Olej jojoba BIO na rozstępy 100ml 

Olej jojoba (wym. żożoba) to ciekły wosk o złoto-żółtym zabarwieniu, otrzymywany z wycisku nasion krzewu jojoba (Simmondsia chinensis, Buxus chinensis).

W niskich temperaturach (poniżej 7°C) może zastygać.

Jest bardzo odporny na utlenianie i na ciepło (do 300°C).

Zawiera głównie palmitynian cetylu (o bardzo cennych własnościach natłuszczających i odżywczych, zbliżonych do oleju wielorybiego), skwalen (który występuje w naturalnym płaszczu tłuszczowym skóry, chroniący przed utratą wody), alkohole alifatyczne, fitosterole i witaminę F.

Olej jojoba stosuje się głównie w przemyśle kosmetycznym. Jest doskonale wchłaniany przez skórę, wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego, co w efekcie zapobiega wysuszaniu skóry.

Stosowany jest przy każdym typie skóry, a szczególnie polecany przy zapaleniach, łupieżu, poparzeniu słonecznym i trądziku. Zapobiega powstawaniu rozstępów (pojawiających się np. w czasie ciąży).

Olej jojoba daje emulsji gęstszą konsystencję. Wmieszany do innych olejów roślinnych automatycznie przedłuża ich ważność, co poleca się czynić przy mało stabilnych olejach. Olej jojoba nie jełczeje i dlatego ma nieograniczoną datę ważności.

W odróżnieniu od innych olejów roślinnych olej jojoba zawiera niewiele trójglicerydów. Składa się głównie z nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Zawiera również dużo witaminy A, która wspomaga naturalne funkcjonowanie skóry, witaminę E, która przyspiesza regeneracje skóry i spowalnia proces starzenia się oraz witaminę F, która działa immunostymulujaco na skóre i cały organizm.

Krzewy jojoba rosną z dala od centrów przemysłowych, dlatego olej jojoba charakteryzuje się idealną wprost czystością, nie zawiera pestycydów i innych substancji trujących.

Olej jojoba jest powszechnie stosowany do produkcji kosmetyków, maści i balsamów.

Stosuje się go także w olejkach do kąpieli, olejkach do masażu, a także do demakijażu. Chroni suchą skórę przed wysuszeniem, natomiast przy cerze tłustej i trądzikowej pomaga zredukować wydzielanie sebum i przyspiesza regeneracje komórek skóry, łagodząc przy tym stany zapalne.

Olejek jojoba dobrze nawilży, zmiękczy, odżywi i wygładzi słabe i zniszczone włosy. Wystarczy rozgrzać odrobinę olejku w kąpieli wodnej i rozprowadzić na włosach aż po końcówki. Owinąć głowę w folie i ciepły ręcznik na co najmniej 30 minut. Następnie umyć jak zwykle.

 

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl