Producenci
Promocje
NALEWKA Z RZĘSY WODNEJ VICHTOSAN 500ml
NALEWKA Z RZĘSY WODNEJ VICHTOSAN 500ml
89,90 zł 80,91 zł
szt.
Nalewka z galgantem GALGANT TRANK 500ml
Nalewka z galgantem GALGANT TRANK 500ml
72,00 zł 64,80 zł
szt.
NALEWKA Z DZIEWANNY KÖNIGSKERZEN TRANK 500ml
NALEWKA Z DZIEWANNY KÖNIGSKERZEN TRANK 500ml
69,90 zł 62,91 zł
szt.
NALEWKA Z JĘZYCZNIKA SCOLOVIN 500ml
NALEWKA Z JĘZYCZNIKA SCOLOVIN 500ml
76,80 zł 69,12 zł
szt.
Solankowa maść rozgrzewająca 120ml
Solankowa maść rozgrzewająca 120ml
19,00 zł 17,10 zł
szt.
SEDIVITAX krople 30ml   na sen
SEDIVITAX krople 30ml na sen
26,60 zł 21,28 zł
szt.
UBOS
UBOS
65,00 zł 32,50 zł
szt.
NALEWKA Z MIĘTY POLEJ MENTHAPUL 500ml
NALEWKA Z MIĘTY POLEJ MENTHAPUL 500ml
73,00 zł 65,70 zł
szt.
Produkt dnia
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Mąka orkiszowa, ciemna, typ 1850, 1 kg, Orvita

Cena: 14,20 zł 14.20
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Orvita
Kod produktu: 9D68-428DC

Opis

Mąka orkiszowa, ciemna, typ 1850, 1 kg, Orvita

Mąka orkiszowa typ 1600 – 1850 ORvita to mąka ciemna, otrzymana z ziarna najszlachetniejszej odmiany leczniczego orkiszu prastarej, czystej odmiany: Oberkulmer Rotkorn. Zboże orkiszu uprawiane jest metodą ekologiczną na terenie naszego kraju. Mąka orkiszowa Orvita zawiera w 100% orkisz i jest produktem naturalnym bez dodatków chemicznych jak konserwantów, wybielaczy czy rozpulchniaczy.

Mąka orkiszowa, ciemna zajmuje szczególne miejsce w zdrowej kuchni, szczególnie w diecie św. Hildegardy z Bingen. Jest delikatna w smaku i strukturze. Mąka orkiszowa typ 1600 -1850 używana jest głównie do wypieku chleba. Posiada lekko orzechowy smak. Smakosze pieką z niej również ciasteczka, służy im jako dodatek do różnych innych wypieków. Mąka orkiszowa ciemna znajduje zastosowanie zarówno w gotowaniu jak i w wypiekach kulinarnych. Mąkę orkiszową ciemną można mieszać z mąką orkiszową jasną.

Produkty wytworzone z ciemnej mąki orkiszowej są przysmakiem nie tylko dzieci ale również dla osób starszych. Produkty z ciemnej mąki wspierają perystaltykę jelit.

Mąka orkiszowa Orvita

- zawiera wysokowartościowe białko, o innej strukturze niż zawiera go   pszenica.

- zawiera mikroelement thiocyanate (Thiocyanat /Rhodanid), który wzmacnia immunologie organizmu

- pozytywnie wpływa na pracę całego organizmu

 


Przepis na chleb orkiszowy z ciemnej mąki typ 1600 – 1850 Orvita:

Składniki na ciasto:

               800 g mąki orkiszowej typ 1600 – 1850 Orvita

                ½ łyżeczka soli

                80 -100 g oleju słonecznikowego / kokosowego

                 ----------------

               100g drożdży  

               400 ml wody

               ½ łyżeczki cukru trzcinowego lub miodu

_______________________________________

Sposób przygotowania:

  1. Drożdże + woda + cukier trzcinowy lub miód, podgrzewać do 37oC
  2. Dodać pozostałe składniki, wymieszać
  3. Pozostawić w ciepłym miejscu na 30 minut
  4. Ponownie przemieszać i pozostawić do ponownego wyrośnięcia
  5. Wypiekać przez 50 min. w nagrzanym piekarniku na 200oC

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl