Producenci
Promocje
Wiórki kokosowe BIO 300g - Dr Goerg
Wiórki kokosowe BIO 300g - Dr Goerg
22,00 zł 19,80 zł
szt.
Proszek Zasadowy pH Control tabletki 100 szt. (120g)
Proszek Zasadowy pH Control tabletki 100 szt. (120g)
24,00 zł 21,60 zł
szt.
Święta Hildegarda z Bingen. Medycyna na każdy dzień
Święta Hildegarda z Bingen. Medycyna na każdy dzień
24,90 zł 22,41 zł
szt.
GASTRO PROTECT NA TRAWIENIE suplement diety
GASTRO PROTECT NA TRAWIENIE suplement diety
22,00 zł 19,80 zł
szt.
Maść wirginijska  50g
Maść wirginijska 50g
18,00 zł 16,20 zł
szt.
 Olejek Perilla - z pachnotki 50ml AVEBIO
Olejek Perilla - z pachnotki 50ml AVEBIO
38,00 zł 34,20 zł
szt.
Olej z nasion kozieradki zimno tłoczony 100ml
Olej z nasion kozieradki zimno tłoczony 100ml
39,00 zł 37,05 zł
szt.
Produkt dnia
Sól magnezowal do kąpieli (płatki) 500g – ZECHSAL
Sól magnezowal do kąpieli (płatki) 500g – ZECHSAL
33,00 zł 29,70 zł
szt.
Bestsellery
Zhenlu San - napój odżywczy
Zhenlu San - napój odżywczy
39,00 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Mąka orkiszowa, ciemna, typ 1850, 1 kg, Orvita

Cena: 14,20 zł 14.20
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Orvita
Kod produktu: 9D68-428DC

Opis

Mąka orkiszowa, ciemna, typ 1850, 1 kg, Orvita

Mąka orkiszowa typ 1600 – 1850 ORvita to mąka ciemna, otrzymana z ziarna najszlachetniejszej odmiany leczniczego orkiszu prastarej, czystej odmiany: Oberkulmer Rotkorn. Zboże orkiszu uprawiane jest metodą ekologiczną na terenie naszego kraju. Mąka orkiszowa Orvita zawiera w 100% orkisz i jest produktem naturalnym bez dodatków chemicznych jak konserwantów, wybielaczy czy rozpulchniaczy.

Mąka orkiszowa, ciemna zajmuje szczególne miejsce w zdrowej kuchni, szczególnie w diecie św. Hildegardy z Bingen. Jest delikatna w smaku i strukturze. Mąka orkiszowa typ 1600 -1850 używana jest głównie do wypieku chleba. Posiada lekko orzechowy smak. Smakosze pieką z niej również ciasteczka, służy im jako dodatek do różnych innych wypieków. Mąka orkiszowa ciemna znajduje zastosowanie zarówno w gotowaniu jak i w wypiekach kulinarnych. Mąkę orkiszową ciemną można mieszać z mąką orkiszową jasną.

Produkty wytworzone z ciemnej mąki orkiszowej są przysmakiem nie tylko dzieci ale również dla osób starszych. Produkty z ciemnej mąki wspierają perystaltykę jelit.

Mąka orkiszowa Orvita

- zawiera wysokowartościowe białko, o innej strukturze niż zawiera go   pszenica.

- zawiera mikroelement thiocyanate (Thiocyanat /Rhodanid), który wzmacnia immunologie organizmu

- pozytywnie wpływa na pracę całego organizmu

 


Przepis na chleb orkiszowy z ciemnej mąki typ 1600 – 1850 Orvita:

Składniki na ciasto:

               800 g mąki orkiszowej typ 1600 – 1850 Orvita

                ½ łyżeczka soli

                80 -100 g oleju słonecznikowego / kokosowego

                 ----------------

               100g drożdży  

               400 ml wody

               ½ łyżeczki cukru trzcinowego lub miodu

_______________________________________

Sposób przygotowania:

  1. Drożdże + woda + cukier trzcinowy lub miód, podgrzewać do 37oC
  2. Dodać pozostałe składniki, wymieszać
  3. Pozostawić w ciepłym miejscu na 30 minut
  4. Ponownie przemieszać i pozostawić do ponownego wyrośnięcia
  5. Wypiekać przez 50 min. w nagrzanym piekarniku na 200oC

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl