Producenci
Promocje
Bluszczyk kurdybanek ziele 50g
Bluszczyk kurdybanek ziele 50g
7,90 zł 7,51 zł
szt.
Czarny orzech skorupa mielona 25g
Czarny orzech skorupa mielona 25g
29,90 zł 28,41 zł
szt.
MAHAPHALA Cukrzyca i dieta 100 g Everest Ayurveda
MAHAPHALA Cukrzyca i dieta 100 g Everest Ayurveda
27,00 zł 25,65 zł
szt.
Herbatka Sielanna 100g
Herbatka Sielanna 100g
15,90 zł 15,11 zł
szt.
MeineBase Zasadowa sól do kąpieli 750g
MeineBase Zasadowa sól do kąpieli 750g
83,00 zł 78,85 zł
szt.
MOLKUR ® 90 KAPS - dla jelit
MOLKUR ® 90 KAPS - dla jelit
109,00 zł 103,55 zł
szt.
Sok z pokrzywy Schoenenberger 200ml
Sok z pokrzywy Schoenenberger 200ml
52,00 zł 49,40 zł
szt.
JATAMANSI 100g Everest Ayurveda
JATAMANSI 100g Everest Ayurveda
27,00 zł 25,65 zł
szt.
Olej jojoba BIO na rozstępy 100ml
Olej jojoba BIO na rozstępy 100ml
32,80 zł 31,16 zł
szt.
Produkt dnia
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

EKO Olej Sezamowy 250ml Cosmoveda - zimnotłoczony, organiczny

eko-olej-sezamowy-200ml-cosmoveda.jpg
  • nowość
Dostępność: Dostępny
Cena: 27,50 zł 27.50
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Cosmoveda
Kod produktu: 4AFE-714E4

Opis

EKO Olej Sezamowy 250ml Cosmoveda - zimnotłoczony, organiczny

Jadalny, organiczny olej sezamowy jako dodatek do potraw. Idealny do masażu ciała ze względu na właściwości uelastyczniające i oczyszczające skórę z toksyn.

Oleju sezamowego używa sie do gotowania i sałatek, marynat i zup, ale nie nadaje się on do smażenia.

Powinien być dodawany jedynie do potraw, których temperatura nie przekracza 70 stopni Celsjusza.

Ważność: po otwarciu ok. 6 miesięcy, dobrze jest przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu.

 

Składniki (INCI):

Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil*

*z certyfikowanych upraw organicznych

 14% nasyconych kwasów tłuszczowych, 41-43% kwasu oleinowego, 41-43% kwasu linolowego, 9-10% kwasu palmitynowego, 5-6% kwasu stearynowego, 0,5% kwasu linolenowego

 

Cechą wyróżniającą olej sezamowy jest fakt, że łatwo przenika przez skórę i idealnie nadaje się do masażu. 

 

Olej sezamowy ze względu na swoje wspaniale właściwości jest szeroko używany w przemyśle kosmetycznym szczególnie w kremach do cery suchej, mieszanej i dojrzałej jak również w kosmetykach przeciwsłonecznych, ponieważ posiada naturalny współczynnik ochrony przed słońcem.

 

Stosowany jest także do pielęgnacji włosów suchych oraz przesuszonej skory głowy.

 

Nie wolno używać oleju sezamowego w stanach zapalnych skóry ani na skórę poparzoną np. słońcem- ponieważ posiada właściwości rozgrzewające, oczyszczające.

 

Nie zaburza przy tym naturalnych mechanizmów obronnych skóry (w przeciwieństwie do stosowanych mydeł czy żeli antybakteryjnych), lecz przeciwnie - wspiera je i odnawia.

 

Olej sezamowy jest najlepszym olejem do stosowania podczas masażu całego ciała, zarówno osób dorosłych jak i dzieci, ponieważ zapewnia oczyszczenie organizmu z toksyn a także natychmiast odżywia ją i nadaje wyjątkową gładkość i elastyczność.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl