Producenci
Promocje
NALEWKA Z RZĘSY WODNEJ VICHTOSAN 500ml
NALEWKA Z RZĘSY WODNEJ VICHTOSAN 500ml
89,90 zł 80,91 zł
szt.
NALEWKA Z OBRAZKÓW PLAMISTYCH ARUVIN TRANK 500ml
NALEWKA Z OBRAZKÓW PLAMISTYCH ARUVIN TRANK 500ml
85,90 zł 77,31 zł
szt.
IPORURU
IPORURU
65,00 zł 32,50 zł
szt.
NALEWKA DENTYSTYCZNA LIXIVUM DENTALE 500ml
NALEWKA DENTYSTYCZNA LIXIVUM DENTALE 500ml
72,00 zł 64,80 zł
szt.
Rdestowiec japoński  100g
Rdestowiec japoński 100g
19,60 zł 15,68 zł
szt.
Herbata ZIOŁOWO-OWOCOWA „Rześki poranek”
Herbata ZIOŁOWO-OWOCOWA „Rześki poranek”
13,70 zł 12,33 zł
szt.
Olej z kokosa Coconut Oil 1000mg 60kaps.
Olej z kokosa Coconut Oil 1000mg 60kaps.
36,00 zł 27,00 zł
szt.
Produkt dnia
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Bentonite - oryginalna glinka z USA 100g

Cena: 49,90 zł 49.90
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Bentonite - oryginalna glinka z USA 100g

100% czysty proszek wulkaniczny

Glinka bentonite - zwana jest również "żywą glinką". Nazwa pochodzi od złóż w okolicach Fort Bentona w stanie Wyoming (USA).

Glinka bentonitowa otrzymywana jest z odpowiednio wiekowego popiołu wulkanicznego, wydobywanego z głębi ziemi. Wydobyte pokłady zastygłego popiołu są suszone na słońcu i następnie odpowiednio rozdrabniane. Składnik ten używany jest zarówno w przemyśle farmaceutycznym, kosmetycznym i chemicznym. Jest na tyle bezpieczna, że poleca się ją także wewnętrznie jako kurację „detox”, ma silne właściwości wiążące. Używana była i jest przez INDIAN jako wewnętrzne i zewnętrzne oczyszczanie organizmu.

W kosmetyce, stosowana zewnętrznie - działa wygładzająco, odtłuszczająco, pomaga oczyścić i zwęzić pory skóry. Glinka bentonitowa nie rozpuszcza się w wodzie, natomiast po zmieszaniu z wodą pęcznieje i nałożona na skórę w postaci maski jak porowata gąbka wchłania nadmiar tłuszczu, nieczystości oraz obumarłe komórki naskórka.

 

Glinka ma kolor jasnoszary. Zawiera wiele minerałów takich jak: krzemian, aluminium, żelazo, sód, magnez, wapń, tytan, potas i in. Ma wysokie pH 8,5-9,1. Jest glinką o sporych właściwościach leczniczych, stosuje się ją zarówno wewnętrznie, jak i zewnętrznie.

 

Stosowana zewnętrznie w postaci okładów pomocna jest w leczeniu dolegliwości takich jak:

  • oparzenia,

  • egzemy,

  • bóle głowy,

  • przepuklina,

  • lumbago,

  • bolesne miesiączki,

  • półpasiec,

  • żylaki,

  • urazy stawów,

  • rany, skaleczenia, wrzody.

 

Właściwości kosmetyczne:

  • wygładza,

  • odtłuszcza,

  • oczyszcza pory,

  • delikatnie złuszcza martwy naskórek,

  • mieneralizuje i odżywia,

  • działa gojąco i łagodząco,

  • poprawia koloryt skóry.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl