Producenci
Promocje
Nalewka ostryżem cytwarowym ZITWER-TRANK 500ml
Nalewka ostryżem cytwarowym ZITWER-TRANK 500ml
72,00 zł 64,80 zł
szt.
MACERAT Z OSTROŻENIA-CZARCIEGO ŻEBRA-200ML
MACERAT Z OSTROŻENIA-CZARCIEGO ŻEBRA-200ML
45,00 zł 42,75 zł
szt.
Antipsor 100ml
Antipsor 100ml
18,50 zł 16,65 zł
szt.
Hydrolat Bezalkoholowy z Wrotyczu 100ml
Hydrolat Bezalkoholowy z Wrotyczu 100ml
49,90 zł 47,41 zł
szt.
Floradix Ochrona jelit, suplement diety 250 ml
Floradix Ochrona jelit, suplement diety 250 ml
39,50 zł 35,55 zł
szt.
MIESZANKA RUTY I SZAŁWII 50g
MIESZANKA RUTY I SZAŁWII 50g
37,90 zł 34,11 zł
szt.
KAWA CZARNA MIELONA Z CHAGĄ EKO 200G
KAWA CZARNA MIELONA Z CHAGĄ EKO 200G
23,40 zł 21,06 zł
szt.
Nalewka z galgantem GALGANT TRANK 500ml
Nalewka z galgantem GALGANT TRANK 500ml
72,00 zł 64,80 zł
szt.
Produkt dnia
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Avocado olej tłoczony na zimno BIO zielony 100ml - Sunniva Med

0000000443_144_1.jpg
  • promocja
Cena: 20,70 zł 23,00 zł 20.70
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Sunniva Med
Kod produktu: E4A0-43060

Opis

INCI: Persea gratissima

Właściwości:

  • dostarcza niezbędnych kwasów tłuszczowych, witamin i aminokwasów
  • mocno nawilża i natłuszcza
  • może być stosowany przy skórze wrażliwej

Olej z awokado otrzymuje się w wyniku tłoczenia miąższu owoców awokado. 

Olej awokado to źródło:

  • witamin: A, B, E, H, K, PP, F,
  • nienasyconych kwasów tłuszczowych,
  • aminokwasów i protein.

 

Olej awokado odżywia skórę, oddziałują przeciwalergicznie, hamuje parowanie wody ze skóry. Olej z awokado zawiera skwalen (podobnie jak olej rekina) posiadający właściwości antyzapalne i antygrzybiczne oraz bogaty jest w chlorofil również przeciwzapalny i łagodzący.

Olej z awokado łatwo wchłania się przez skórę i wnika w jej głębsze warstwy. Zalecany jest szczególnie do pielęgnacji skóry wrażliwej, dojrzałej, starzejącej się, z problemami. 

Pomaga w leczeniu egzemy oraz łuszczycy. 

Olej awokado nieoczyszczony zaliczany jest do grupy olejów gęstych. Z tego względu np. w masażu mieszany jest z innymi olejami.

Zastosowanie:

  • bezpośrednio na skórę
  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • do zabiegów w salonach kosmetycznych, fryzjerskich i salonach masażu
  • spożywcze

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl